Urządzenia i Akcesoria
Rizogalo (Greek rice pudding)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
water400 g
-
white rice (medium-grain, see Tips)90 g
-
full cream milk1000 g
-
white sugar100 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
cornflour80 g
-
chilled water100 g
-
ground cinnamon to dust
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
106 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
964.8 kJ /
230.6 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
37.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marble cake
2 Std.
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1 Std. 15 Min
Rice pudding
50 Min
Lentil purée (Moujadarra)
1 Std. 20 Min
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Cheese sambousek
1 Std. 45 Min
Cheese pies
1 Std. 25 Min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2 Std. 20 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 Std. 10 Min
Galaktoboureko
1 Std. 35 Min