![Rizogalo (Greek rice pudding) Rizogalo (Greek rice pudding)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/24E7B228-6165-4583-9F2E-E102C51D565C/Derivates/50AB6921-A3A0-4B13-A337-625F1D156E56.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g water
- 90 g white rice (medium-grain, see Tips)
- 1000 g full cream milk
- 100 g white sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 80 g cornflour
- 100 g chilled water
- ground cinnamon, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 964.8 kJ / 230.6 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 106 mg
Alternatywne przepisy
Polish crêpes
3h 35min
Semolina custard
20 Min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 Std.
Halva semifreddo
7h 30min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20 min.
Taramasalata
15 Min
Chocolate mousse
1 Std. 10 Min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1 Std. 10 Min
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1 Std. 15 Min
Sourdough soup (White borscht)
96 Std. 30 Min
Soutzoukakia ("little sausages") with rice
1 Std.
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1 Std. 15 Min