Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- 20 g de pan fresco o duro en trozos
- 40 g de leche
- 3 - 6 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- ½ diente de ajo (opcjonalnie)
- 200 g de carne picada de ternera
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
Salsa de tomate
- ½ diente de ajo
- 30 g de cebolla
- 10 g de aceite de oliva virgen extra
- 400 g de tomate triturado en conserva
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1603 kJ / 383 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 714.4 mg
Alternatywne przepisy
Lentejas estofadas para dos
2j 30 menit
Nuggets de pollo y queso emmental
30min
Albóndigas al cilantro con calabacitas
50min
Macarrones con tomate y chorizo para dos
20 min
Ensalada de pasta
40min
Macarrones a la carbonara para dos
20 min
Albóndigas en salsa española para dos
30min
Rollitos de carne con caldillo
1h
Espaguetis con albóndigas y salchichas (El Padrino)
1h
Macarrones boloñesa
40min
Arroz a la cubana para dos
1h
Albóndigas de ternera en salsa de verduras
50min