Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- 20 g de pan fresco o duro en trozos
- 40 g de leche
- 3 - 6 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- ½ diente de ajo (opcjonalnie)
- 200 g de carne picada de ternera
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
Salsa de tomate
- ½ diente de ajo
- 30 g de cebolla
- 10 g de aceite de oliva virgen extra
- 400 g de tomate triturado en conserva
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1603 kJ / 383 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 714.4 mg
Alternatywne przepisy
Macarrones a la carbonara para dos
20 min
Albóndigas en salsa española para dos
30 min
Espaguetis integrales con salchichas frescas para dos
40 min
Lentejas estofadas para dos
2h 30min
Merluza con patatas y salsa de tomate para dos
35 min
Ternera a la jardinera con huevos poché
40 min
Macarrones boloñesa
40 min
Macarrones con tomate y chorizo para dos
20 min
Merluza con patatas
40 min
Arroz a la cubana para dos
1h
Albóndigas al vapor con tomate fresco al romero
40 min
Albóndigas de ternera en salsa de verduras
50 min