Urządzenia i Akcesoria
Himbeer-Kuppeltorte
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Mehl200 g
-
Kakao20 g
-
Weinstein-Backpulver2 TL
-
Butter weich in Stücken130 g
-
Zucker150 g
-
Salz1 Prise
-
Zimt½ TL
-
geriebene Orangenschale Bio1 TL
-
Eier (Kl. M), Zimmertemperatur4
-
Orangensaft40 g
-
Milch40 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt330 g
-
Sahnefestiger1 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 EL
-
Himbeeren größere Früchte halbiert300 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1338 kJ /
319 kcal
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2018
61 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Himbeer-Käsekuchen
8 godz.
Blaubeer-Biskuitrolle
5 godz.
Flockentorte
2 godz. 25 min
Mandarinen-Trifle
2 godz. 30 min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 godz.
Johannisbeer-Schnitte
2 godz. 30 min
Erdbeer-Tarte
7 godz.
Erdbeertorte
4 godz.
Schokoladen-Haselnuss-Torte mit frischen Beeren
45 min
Erdbeermuffins
40 min
Pfirsich-Rosen-Muffins
1 godz. 40 min
Schokoladentorte
4 godz.