Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b p/ untar
- 50 g queijo flamengo
- 300 g água
- ½ c. chá de sal
- 250 g espargos verdes cortados em pedaços
- 100 g tomate seco, em óleo escorrido
- 100 g óleo
- 200 g farinha tipo 55, mais q.b p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 c. chá de orégãos
- 4 ovos
- 100 g leite
- 50 g azeitonas pretas s/ caroço
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1290.7 kJ / 308.5 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 356.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia de alecrim e tomate seco
1h 20min
Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
45min
Tacos vegetarianos
25 Min
Fritatas de queijo de cabra e espinafres
30min
Risoto de alcachofra
30min
Pudim de alcachofra, curgete e queijo de cabra
45min
Ramequim de legumes
1h 25min
Focaccia de sardinha
1h 20min
Muffins de espinafres e feta
30min
Risoto de ervilhas, espargos e favas
30min
Penne com molho de tomate seco e espinafres
35 min
Apple crumble
45min