Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cda de chía
- 2 cdas de agua
- 425 g de plátano maduro
- 45 g de aceite de coco derretido
- 45 g de azúcar morena
- 45 g de miel de agave
- 180 g de leche de almendras
- 3 cditas de polvo para hornear
- ½ cdita de sal
- 1 cdita de canela en polvo
- 140 g de almendras molidas
- 160 g de harina sin gluten (por ejemplo marca Santiveri o NoGlut)
- 100 g de avena cruda
- 1 cdita de vainilla
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1004.4 kJ / 240.1 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 236.5 mg
Alternatywne przepisy
Panqué de calabaza sin gluten
2 Std. 20 Min
Hot cakes de avena y chía
25min
Base para pay sin gluten
15 min
Brioche vegano de pasitas sin gluten
1 Std. 15 Min
Pastel de vainilla vegano
1h 30min
Hot cakes veganos
20min
Hot-cakes veganos
20min
Cheesecake vegano, sin gluten
3 Std. 30 Min
Pay de frambuesas vegano y sin gluten
3 Std.
Hot cakes de quinoa
25min
Panqué de zanahoria y coco sin gluten
1h 30min
Pastel de zanahoria sin harina
20min