Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 400 g bolacha de canela
- 130 g manteiga
Recheio
- 6 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 600 g queijo-creme
- 390 g leite condensado
- 50 g açúcar
- 50 g sumo de limão
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 30 g natas
Molho de caramelo
- 100 g caramelos de leite (moles)
- 60 g natas
Cobertura
- 100 g natas
- 300 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Noz pecan q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4862.9 kJ / 1162.3 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 94.8 g
- Tłuszcz
- 81.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 47.5 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 559.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacotas de chocolate branco
4hod. 5min
Bolo de chocolate riscado
1 godz.
Bolacha gigante
4h 15min
Brigadeirão
1 godz. 45 min
Cheesecake
4 Std. 30 Min
Tarte de chocolate e creme de avelã
40 min
Cheesecake de chocolate
4hod. 10min
Cheesecake de morango no forno
4 Std.
Tarte de chocolate e natas
12sa 20 dk
Tarte de mousse de chocolate
12h 30min
Cheesecake de limão
6 godz. 30 min
Tarte de frutos silvestres
4hod. 10min