Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache
- 300 g natas c/ 35% de gordura
- 300 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
Bolo
- 500 g manteiga à temperatura ambiente
- 400 g açúcar
- 8 ovos
- 400 g leite
- 700 g farinha tipo 55
- 280 g fécula de batata
- 3 c. chá de fermento p/ bolos
Cobertura
- 300 g leite condensado
- 400 g açúcar
- 20 g amido de milho, mais q.b. p/ polvilhar
- 150 g leite em pó
- Corante alimentar em gel azul, q.b. p/ tingir
- Corante alimentar em gel preto e vermelho, q.b. p/ tingir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 5455.7 kJ / 1304 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 166.5 g
- Tłuszcz
- 63.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 38.4 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 247 mg
Alternatywne przepisy
Monstro das bolachas
1h 20 min
Bolo estrela
1h 40min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1h
Bolo de chocolate
1h 40min
Pasta de açúcar
10min
Bolo fresco de morango
3h
Bolo cor-de-rosa
3h
Bolo xadrez
1h 40min
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1h
Bolo das bolas
1h
Bolo panda
3h
Bolo de Baptizado
2h 30min