Bucatini a la amatriciana

4.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

  • 40 g de queso pecorino en trozos de 2 cm
  • 1 chile rojo fresco (sin pedúnculo ni semillas), en trozos
  • 10 g de aceite de oliva
  • 150 g de papada de cerdo adobada en tiras de 2 cm (guanciale)
    150 g de panceta fresca de cerdo, en tiras de 2 cm
  • 300 g de tomate tamizado (passata)
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
  • 360 g de pasta seca tipo bucatini

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 584 kcal / 2444 kJ
Białko 21.1 g
Tłuszcz 21.6 g
Węglowodany 75.9 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 1001 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...