Urządzenia i Akcesoria
Grießnockerl
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 Portionen
Składniki
-
Milch250 g
-
Butter50 g
-
Salz nach Geschmack1 ½ - 2 TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen4 Prisen
-
Muskatnuss, gemahlen4 Prisen
-
Weizengrieß für Nockerln (siehe Tipp)160 g
-
Eidotter2
-
Wasser möglichst heiß1500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
535 mg
Białko
4 g
Kalorie
595 kJ /
142 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Menü: Vollwert-Focaccia mit Tomaten-Feta-Dip, Erdbeertraum
50 min
Pizzateig wie in Italien
3 godz. 30 min
Palatschinken
45 min
Tomatensauce (Grundrezept)
1 godz.
Grießnockerl
30 min
Zwetschgenknödel
1 godz. 10 min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 godz. 10 min
Salzburger Bauernkrapfen
2 godz.
Schnelle Spätzle
25 min
Flaumiger Kaiserschmarrn
40 min
Mini-Germknödel mit Powidl, Mohnzucker und Vanillesauce
45 min
Spinatknödel auf Tomatenragout
1 godz.