Urządzenia i Akcesoria
Grießnockerl
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 Portionen
Składniki
-
Milch250 g
-
Butter50 g
-
Salz nach Geschmack1 ½ - 2 TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen4 Prisen
-
Muskatnuss, gemahlen4 Prisen
-
Weizengrieß für Nockerln (siehe Tipp)160 g
-
Eidotter2
-
Wasser möglichst heiß1500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
535 mg
Białko
4 g
Kalorie
595 kJ /
142 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Omas Semmelknödel
50 min
Mini-Germknödel mit Powidl, Mohnzucker und Vanillesauce
45 min
Spaghetti Bolognese
45 min
Spaghetti Carbonara
35 min
Palatschinken
45 min
Tomatensauce (Grundrezept)
1 godz.
Karamell-Kaiserschmarrn
1 godz.
Salzburger Bauernkrapfen
2 godz.
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1 godz. 15 min
Schnelle Spätzle
25 min
Flaumiger Kaiserschmarrn
40 min
Spinatknödel auf Tomatenragout
1 godz.