Urządzenia i Akcesoria
Pizzateig wie in Italien
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
1460 g
Składniki
Teig
-
natives Olivenöl zum Einfetten
-
Wasser1480 g
-
1 TL BackmalzZucker1 TL
-
2 TL Trockenhefefrische Hefe15 g
-
800 g Weizenmehl Type 550Pizzamehl Type 00800 g
-
natives Olivenöl60 g
-
Salz20 g
-
Essig5 g
Teigruhe und Fertigstellung
-
Wasser250 g
-
Zitronensaft2 Spritzer
-
Dinkelmehl Type 630, zum BestäubenPizzamehl Type 00 zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 200 g
Sód
1074 mg
Białko
12 g
Kalorie
2023 kJ /
483 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
85 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti Bolognese
45 min
Fleischspiesse mit Reis in Sauce
1 godz. 45 min
Spaghetti Carbonara
35 min
Reibekuchen mit Apfelmus
25 min
Grießnockerl
50 min
Glutenfreies Weißbrot
4 godz. 25 min
Käse-Erbsen-Nudeln
40 min
Zaziki
10 min
Langos klassisch
1 godz. 30 min
Einfachste Brötchen
14 godz.
Der Milchreis
45 min
Schnelle Spätzle
25 min