Urządzenia i Akcesoria
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
150 g owoców jagodowych, świeżych150 g owoców jagodowych, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
35 - 55 g cukru
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
250 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
130 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
2 łyżeczki cukru waniliowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowo 1 szczypta
-
mąka pszenna plus dodatkowa ilość do ciasta (opcjonalnie) i do oprószenia blatu
-
1500 g wody
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1066.7 mg
Białko
20.1 g
Kalorie
1901.9 kJ /
454.6 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
75.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35min
Koreańskie tańczące kotki (jiggly cat pudding)
4h 30min
Zupa kalafiorowa z kluseczkami; Polędwica w sosie gruszkowym z warzywami
1h 10min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35min
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
1h
Gofry w stylu tostów francuskich z owocami jagodowymi
30min
Budyń malinowy
10min
Rozgrzewająca zupa jarzynowa z kurczakiem (z osłoną noża miksującego)
1h 15min
Nocna owsianka z brzoskwiniowym sosem
8h 45min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1h 15min
Pulpety po myśliwsku
1h