Urządzenia i Akcesoria
Potrójnie czekoladowe muffinki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
18 sztuk
Składniki
-
140 - 150 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
140 - 150 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
200 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
-
3 jajka
-
300 g mleka
-
95 - 140 g cukru
-
110 g oleju
-
30 g cukru wanilinowego15 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
380 g mąki pszennej
-
45 - 60 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
3 ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
112.3 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
1418.1 kJ /
338.9 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
41.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Baranek wielkanocny
1 godz. 10 min
Pikantny kurczak z kokosowym ryżem
1 godz. 25 min
Cynamonki na parze
50 min
Ciasto podwójnie czekoladowe
1 godz. 10 min
Kokosowe muffinki z płynną czekoladą w środku
1 godz.
Klasyczne brownie
50 min
Paluchy z koprem włoskim
3 godz.
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
50 min
Ciasto ucierane z morelami
1 godz. 20 min
Ciastka owsiane
35 min