Urządzenia i Akcesoria
Original Neapolitanische Pizza
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 9 godz.
3 Portionen
Składniki
-
Wasser, kalt550 g
-
frische Hefe zerkrümelt5 g
-
Pizzamehl Type 00 und etwas mehr zum Bearbeiten (siehe Tipp)540 g
-
Salz10 g
-
Zitronensaft30 g
-
stückige Tomaten, aus der Dose300 - 320 g
-
Büffel-Mozzarella abgetropft, zerzupft (ca. 2 Kugeln)300 - 350 g
-
Olivenöl zum Beträufeln
-
Basilikum zum Garnieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
2271 mg
Białko
45 g
Kalorie
4290 kJ /
1025 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
147 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheesy-Gnocchi-Salat
25 min
Pizzateig wie in Italien
3 godz. 30 min
Spaghetti Carbonara
35 min
One-Pot-Gnocchi
40 min
Eggs Benedict
30 min
Tofu-Reis
50 min
Original Neapolitanische Pizza
9 godz.
Butter Chicken
1 godz.
Limonade
5 min
Vollkornspaghetti mit feuriger Erdnusssauce
35 min
Risottata - Mafaldine in cremiger Schwammerl-Tomatensauce
30 min
Burrata-Pizza
1 godz. 40 min