Gnocchi Caprese

4.5 93 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 Portionen

Składniki

  • Wasser und mehr zum Kochen
    100 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    ¼ TL
  • Gnocchi aus dem Kühlregal
    400 g
  • Zwiebel halbiert
    25 g
  • Knoblauchzehe klein
    1
  • Öl
    5 g
  • Sahne
    100 g
  • Mehl
    10 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Basilikum, getrocknet
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ¾ TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Cherry-Tomaten
    75 g
  • Mozzarella abgetropft (siehe Tipp)
    125 g
  • Basilikumblätter, frisch grob gehackt, zum Bestreuen
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 22.6 g
Kalorie 2896.1 kJ / 692.2 kcal
Tłuszcz 55.3 g
Błonnik 5.6 g
Węglowodany 70.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...