Lauwarme Pasta mit Erbsen in Joghurt-Feta-Sauce
TM6 TM5

Lauwarme Pasta mit Erbsen in Joghurt-Feta-Sauce

4.4 (636 ocen)

Składniki

  • 500 g Wasser und etwas mehr zum Kochen
  • 2 TL Salz und etwas mehr zum Kochen
  • 400 g Erbsen, TK
  • 500 g Hartweizennudeln
  • 50 g Pinienkerne
  • 70 g Olivenöl
  • 1 frische, rote Chilischote, in dünnen Ringen
  • 2 Knoblauchzehen
  • 400 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
  • 20 g Basilikum, abgezupft
  • 200 g Feta, grob zerbröselt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2895 kJ / 691 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
71 g
Tłuszcz
32 g
Błonnik
8.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy