Cremet pasta med kylling og soltørrede tomater

Cremet pasta med kylling og soltørrede tomater

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 portioner

Składniki

  • løg, brune skåret i halve
    40 g
  • fed hvidløg
    1
  • bredbladet persille, frisk kun blade
    1 kvist
  • basilikum, frisk kun blade, plus ekstra til pynt
    1 kvist
  • rød chili, frisk udsået, hvis det foretrækkes
    ¼ - ½
  • tørrede tomater
    50 g
  • smør
    15 g
  • kyllingebryst, uden skind skåret i stykker (2-3 cm)
    250 - 300 g
  • fløde, 35 %
    130 g
  • vand
    220 g
  • hvidvin
    40 g
  • hønsebouillon (se tips)
    2 tsk
  • pasta, penne
    130 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 780 kcal / 3262 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 68 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 187 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie