Urządzenia i Akcesoria
Chałka z waniliową kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
1 sztuka
Składniki
Waniliowa kruszonka
-
20 g mąki pszennej typu 450
-
15 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
15 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
Chałka
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
25 g cukru
-
75 g mleka
-
1 żółtko
-
1 jajko rozmiar M
-
280 g mąki pszennej typu 450
-
¼ łyżeczki soli
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 białko roztrzepane
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
1878.3 kcal /
7858.9 kJ
Białko
51.1 g
Tłuszcz
67.8 g
Węglowodany
266.8 g
Błonnik
12.9 g
Tłuszcz nasycony
38.5 g
Sód
761.2 mg