Banana bread (Diabetes)

Banana bread (Diabetes)

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 slices

Składniki

  • extra virgin olive oil lightly flavoured, to grease
  • ripe bananas (approx. 2 bananas), cut into pieces (see Tip)
    230 g
  • soy milk
    60 g
  • silken tofu
    100 g
  • pure maple syrup
    60 g
  • natural vanilla extract
    ½ tsp
  • apple juice sparkling
    30 g
  • white spelt flour
    150 g
  • wholemeal spelt flour
    70 g
  • almond meal
    30 g
  • ground nutmeg
    ½ tsp
  • ground cinnamon
    2 tsp
  • baking powder
    ¾ tsp
  • bicarbonate of soda
    ½ tsp
  • walnuts roughly chopped
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 150.8 mg
Białko 9.9 g
Kalorie 1569.2 kJ / 375 kcal
Tłuszcz 18.6 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 40.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...