Urządzenia i Akcesoria
Ketchup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 Einmachgläser
Składniki
-
rote Zwiebeln halbiert170 g
-
rote Peperoni in Stücken65 g
-
Olivenöl15 g
-
Apfelessig15 g
-
Rohzucker30 g
-
Tomatenpurée90 g
-
geschälte Tomaten400 g
-
Salz¾ TL
-
Paprika edelsüss1 ¼ TL
-
Cayennepfeffer, gemahlen nach Belieben1 Msp.
-
Gewürznelken, gemahlen3 Prisen
-
Piment, gemahlen3 Prisen
-
Zimt, gemahlen (opcjonalnie)1 Prise
-
Muskatnuss, gemahlen (opcjonalnie)2 Prisen
-
Lorbeerblatt, getrocknet (opcjonalnie)1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Einmachglas
Sód
977 mg
Białko
4 g
Kalorie
939 kJ /
225 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vanilleglace
12 godz.
Vanilleglace mit gesalzenem Karamel
14 godz.
Gemüsebouillonpulver
5 godz.
Ice Tea Sirup
25 min
Blätterteig, schnell
2 godz.
Pastateig
1 godz.
Hühnerbouillon Paste
45 min
Vegane Gemüsebouillon Paste
1 godz.
Anken (Butter)
40 min
Zigerkrapfen
1 godz. 45 min
Emmentaler Meringues
2 godz. 15 min
Kräuter-Knoblauch-Brot
3 godz. 30 min