Urządzenia i Akcesoria
Tangzhong Milk Bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 slices
Składniki
-
bread flour divided6 ½ oz
-
milk icy cold, divided (see Tip)4 ½ oz
-
egg yolk from a medium egg1
-
sugar½ oz
-
salt¼ tsp
-
powdered milk1 tsp
-
dried instant yeast1 tsp
-
unsalted butter room temperature½ oz
-
ice cold water to spray
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
111.6 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
677.9 kJ /
162 kcal
Tłuszcz
3.9 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
26.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Braided Milk Bread
2 godz. 20 min
Bagels
1 godz. 20 min
Pull-Apart Dinner Rolls
2 godz. 15 min
Baguettes
3 godz. 45 min
Buttermilk Bread
2 godz.
Hokkaido Milk Loaf
4 godz. 20 min
Strawberry Ice (Korean-Inspired)
8 godz. 5 min
Cranberry Mung Bean Cake
4 godz. 55 min
Braided Milk Bread
2 godz. 20 min
Hawaiian Bread Rolls
4 godz. 45 min
Pretzel Bread
2 godz.
Tangzhong Milk Bread
2 godz. 35 min