Tangzhong Milk Bread

Tangzhong Milk Bread

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 slices

Składniki

  • bread flour divided
    6 ½ oz
  • milk icy cold, divided (see Tip)
    4 ½ oz
  • egg yolk from a medium egg
    1
  • sugar
    ½ oz
  • salt
    ¼ tsp
  • powdered milk
    1 tsp
  • dried instant yeast
    1 tsp
  • unsalted butter room temperature
    ½ oz
  • ice cold water to spray

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 111.6 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 677.9 kJ / 162 kcal
Tłuszcz 3.9 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 26.3 g

Może spodoba Ci się również...