Tangzhong Milk Bread

4.8 583 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 slices

Składniki

  • high protein flour (bread flour)
    310 g
  • fresh milk icy cold (see tip)
    230 g
  • egg yolk
    1
  • sugar
    30 g
  • salt
    ½ tsp
  • milk powder
    10 g
  • dried yeast powder
    1 tsp
  • butter softened
    25 g
  • water icy cold, for spraying
    some

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 111.3 mg
Białko 4.3 g
Kalorie 581 kJ / 138.9 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 22.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...