Urządzenia i Akcesoria
Tangzhong Milk Bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 slices
Składniki
-
high protein flour (bread flour)310 g
-
fresh milk icy cold (see tip)230 g
-
egg yolk1
-
sugar30 g
-
salt½ tsp
-
milk powder10 g
-
dried yeast powder1 tsp
-
butter softened25 g
-
water icy cold, for sprayingsome
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
111.3 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
581 kJ /
138.9 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
22.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Tangzhong milk bread
2 godz. 45 min
Kaya Kok (Kaya Puffs)
1 godz. 10 min
Dou sha (red bean paste)
49 godz. 10 min
Egg Tarts
50 min
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 godz. 45 min
Super Soft Butter And Milk Buns
2 godz. 40 min
Hokkaido Milk Loaf
4 godz. 20 min
Killer Toast
2 godz.
Homemade Pandan Kaya
55 min
Soft Sweet Buns
1 godz. 10 min