Pizza Margherita

Pizza Margherita

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
2 portioner

Składniki

Pizzadej
  • ekstra jomfruolivenolie plus ekstra til smøring
    15 g
  • vand stuetemperatur
    110 g
  • sukker
    ½ tsk
    ½ tsk maltpulver
  • gær smuldret
    10 g
    1 tsk tørgær, (4 g)
  • hvedemel plus ekstra til drys
    200 g
  • salt
    ½ tsk
Margherita topping
  • mozzarella i mindre stykker
    100 g
  • hakkede tomater fra dåse
    130 g
  • salt efter smag
    1 - 1 ½ knivspidser
  • ekstra jomfruolivenolie
    ½ spsk
  • basilikumblade revet i mindre stykker
    5 - 8

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 640.7 kcal / 2680.5 kJ
Białko 25.9 g
Tłuszcz 24.2 g
Węglowodany 79.4 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 997.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie