Urządzenia i Akcesoria
Pizza Margherita
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
2 portioner
Składniki
Pizzadej
-
ekstra jomfruolivenolie plus ekstra til smøring15 g
-
vand stuetemperatur110 g
-
½ tsk maltpulversukker½ tsk
-
1 tsk tørgær, (4 g)gær smuldret10 g
-
hvedemel plus ekstra til drys200 g
-
salt½ tsk
Margherita topping
-
mozzarella i mindre stykker100 g
-
hakkede tomater fra dåse130 g
-
salt efter smag1 - 1 ½ knivspidser
-
ekstra jomfruolivenolie½ spsk
-
basilikumblade revet i mindre stykker5 - 8
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
997.4 mg
Białko
25.9 g
Kalorie
2680.5 kJ /
640.7 kcal
Tłuszcz
24.2 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Węglowodany
79.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen