Fisk og poteter med tomatsaus

Fisk og poteter med tomatsaus

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porsjoner

Składniki

  • poteter delt i biter (3-4 cm)
    500 g
  • olivenolje pluss ekstra for smøring
    20 g
  • lysing steker, med eller uten skinn (120–200 g hver)
    4
    4 hvit fisk, filet, (alle typer hvit fisk, 120-200 g hver)
  • salt juster etter smak
    1 ts
  • løk delt i to
    100 g
  • hvitløksfedd
    1
  • gulrøtter delt i biter
    70 g
  • hvitvin (opcjonalnie)
    40 g
  • tomater delt i biter
    250 g
  • malt svart pepper
    1 - 2 klype
  • vann
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porsjon

Kalorie 366.3 kcal / 1532.4 kJ
Białko 44.9 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 30.1 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 731.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie