Saganaki med reker og feta

Saganaki med reker og feta

4.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porsjoner

Składniki

  • løk, gul delt i fire
    150 g
  • olivenolje
    50 g
  • tomat, på boks i terninger
    400 g
  • sukker
    1 ts
  • vann
    200 g
  • salt
    1 ts
  • malt svart pepper
    ½ ts
  • oregano, tørket
    2 ts
  • mynteblader, ferske
    5
  • scampi, rå, medium størrelse, skrelt uten tarm
    24
  • feta ost delt i terninger (2 cm), pluss ekstra til pynt
    200 g
  • flatbladet persille, fersk til pynt
    1 kvist

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 35 g
Kalorie 1716 kJ / 408 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie