Thaisalat med peanøttdressing (vegansk, glutenfri)

Thaisalat med peanøttdressing (vegansk, glutenfri)

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porsjoner

Składniki

Peanøttdressing
  • hvitløksfedd
    4
  • ingefær, fersk
    10 g
  • peanøttsmør
    50 g
  • limesaft, ferskpresset
    20 g
  • honning
    30 g
  • fiskesaus
    20 g
  • sesamolje
    10 g
  • sriracha (opcjonalnie)
    10 g
  • kokosmelk
    50 g
Salat
  • rødkål delt i 5 cm biter
    150 g
    150 g kål, delt i 5 cm biter
  • rød paprika delt i 5 cm biter
    250 g
  • fersk mango ikke moden mango, delt i 5 cm biter
    250 g
  • mynteblader, ferske pluss ekstra til pynt
    5 g
  • korianderblader, ferske delt i 2 cm, pluss ekstra til pynt
    5 g
  • vårløk delt i skiver (2 cm)
    50 g
Reker
  • solsikkeolje
    4 ss
  • reker, middels store, pillede
    400 g
  • salt
    1 ts
  • malt svart pepper
    ½ ts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1561.2 mg
Białko 19.6 g
Kalorie 1758.2 kJ / 420.2 kcal
Tłuszcz 25.9 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 29.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie