Risbolle med laks

Risbolle med laks

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porsjoner

Składniki

  • fersk laksefilet, uten skinn (ca. 150 g til 200 g hver)
    4
  • salt
    1 ½ ts
  • malt svart pepper
    ¼ ts
  • jasminris
    250 g
  • vann pluss ekstra for skylling
    1000 g
  • glutenfri soyasaus
    8 ss
    8 ss soyasaus
  • avokadoer delt i to, skrellet, delt i skiver (ca. 0,5 cm)
    2
  • japansk majones, kewpie
    50 g
    50 g majones
  • sriracha
    30 g
  • sesamfrø, ristede (opcjonalnie)
    4 ss
  • noriark delt i biter (ca. 5 cm x 10 cm)
    2
  • kimchi (opcjonalnie)
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 3024.9 mg
Białko 40 g
Kalorie 3373.9 kJ / 806.4 kcal
Tłuszcz 44.8 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie