Urządzenia i Akcesoria
Szwedzkie pierniczki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
75 sztuk
Składniki
-
230 g miodu wielokwiatowego
-
170 g masła, niesolonego pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru trzcinowego
-
570 g mąki pszennej
-
1 ½ jajka roztrzepanego (patrz wskazówka)
-
3 czubate łyżeczki korzenna przyprawa do piernika (patrz wskazówka)
-
3 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego w proszku
-
2 ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki goździków, mielonych
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
16.2 mg
Białko
1 g
Kalorie
263.2 kJ /
62.9 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
10.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE PODARUNKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 godz.
Pierniczki alpejskie
25 godz. 25 min
Choinki z piernika
2 godz. 30 min
Pierniczki-witrażyki
2 godz. 10 min
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
2 godz. 5 min
Wielkanocne babeczki
50 min
Czekoladowe muffinki
35 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Muffinki jogurtowo-cytrynowe
40 min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 min
Muffinki czekoladowe
50 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min