Viennese whirl mince pies

Viennese whirl mince pies

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 pieces

Składniki

Pastry
  • orange peel only
    ½
  • white sugar
    25 g
  • unsalted butter chilled and cut into pieces
    60 g
  • plain flour plus extra to dust
    120 g
  • egg yolk
    1
Topping
  • white sugar
    75 g
  • unsalted butter softened and cut into pieces
    140 g
  • natural vanilla extract
    1 drop
  • plain flour
    140 g
Assembly and baking
  • plain flour to dust
  • fruit mince (see Tips)
    130 g
  • icing sugar to dust

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 10.1 mg
Białko 3.4 g
Kalorie 1065.2 kJ / 254.6 kcal
Tłuszcz 14.6 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 48.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...