Bubur Ayam dengan Telur Pitan (Chicken Porridge with Century Egg)

Bubur Ayam dengan Telur Pitan (Chicken Porridge with Century Egg)

4.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 porsi

Składniki

  • fillet dada ayam, tanpa kulit potong kecil-kecil (4-5 cm)
    100 g
  • kecap asin
    5 g
  • minyak wijen hitam
    ½ - 1 sdt
  • beras putih bulir panjang dibilas dan ditiriskan
    100 g
  • air
    940 g
  • telur pitan dicuci (lihat tips)
    1
  • telur bebek, asin matang, cangkang dikupas dan dipotong dadu
    1
  • kaldu ayam bubuk homemade atau instan
    1 sdt
  • garam
    1 sdt
  • lada putih bubuk
    1 jumput
  • jahe segar diparut halus
    5 g
  • ketumbar segar daun saja, dicincang halus, untuk hiasan
    1 tangkai
  • daun bawang dicincang halus, untuk hiasan
    1 tangkai

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 15 g
Kalorie 975 kJ / 223 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie