
Urządzenia i Akcesoria
Pulut Pagi
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
6 porsi
Składniki
Pulut susu
-
beras ketan (pulut susu)300 g
-
air900 g
-
santan500 g
-
garam1 sdt
-
daun pandan diikat simpul2
Serunding udang
-
cabai merah besar dibuang bijinya4
-
cabai rawit (opcjonalnie) dibuang bijinya2
-
udang kering rendam hingga lunak50 g
-
serai bagian putih saja1 batang
-
bawang merah50 g
-
siung bawang putih2
-
ketumbar bubuk½ sdt
-
jinten putih bubuk¼ sdt
-
biji adas bubuk¼ sdt
-
garam½ sdt
-
kelapa parut segar300 g
-
minyak sayur70 g
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
1269 kcal /
5304 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
97 g
Węglowodany
95 g
Błonnik
19 g
Tłuszcz nasycony
72 g
Sód
1045 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
50 min
25 min
20 min
2 godz. 25 min
1 godz. 35 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
35 min
35 min
20 min
30 min