Urządzenia i Akcesoria
Pulut Pagi
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
6 porsi
Składniki
Pulut susu
-
beras ketan (pulut susu)300 g
-
air900 g
-
santan500 g
-
garam1 sdt
-
daun pandan diikat simpul2
Serunding udang
-
cabai merah besar dibuang bijinya4
-
cabai rawit (opcjonalnie) dibuang bijinya2
-
udang kering rendam hingga lunak50 g
-
serai bagian putih saja1 batang
-
bawang merah50 g
-
siung bawang putih2
-
ketumbar bubuk½ sdt
-
jinten putih bubuk¼ sdt
-
biji adas bubuk¼ sdt
-
garam½ sdt
-
kelapa parut segar300 g
-
minyak sayur70 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
1045 mg
Białko
17 g
Kalorie
5304 kJ /
1269 kcal
Tłuszcz
97 g
Błonnik
19 g
Tłuszcz nasycony
72 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sup Sayur Kuning
50min
Creamy Penne Salmon
25min
Tumis Domba dengan Sohun
20min
Laksam (Mi Gulung khas Malaysia)
2h 25min
Lo Mai Kai (Ketan Kukus Daun Teratai)
1h 35min
Pasta Ragout Sayur
Nenhuma avaliação
Pasta dengan Sayuran
Nenhuma avaliação
Nasi Ham Pakchoy
Nenhuma avaliação
Bubur Vegetarian
35min
Bubur Sapi dan Jagung
35min
Bubur Ayam Goji Berry
20min
Bubur Jamur dan Seafood
30min