Pulut Pagi

Pulut Pagi

5.0 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
6 porsi

Składniki

Pulut susu
  • beras ketan (pulut susu)
    300 g
  • air
    900 g
  • santan
    500 g
  • garam
    1 sdt
  • daun pandan diikat simpul
    2
Serunding udang
  • cabai merah besar dibuang bijinya
    4
  • cabai rawit (opcjonalnie) dibuang bijinya
    2
  • udang kering rendam hingga lunak
    50 g
  • serai bagian putih saja
    1 batang
  • bawang merah
    50 g
  • siung bawang putih
    2
  • ketumbar bubuk
    ½ sdt
  • jinten putih bubuk
    ¼ sdt
  • biji adas bubuk
    ¼ sdt
  • garam
    ½ sdt
  • kelapa parut segar
    300 g
  • minyak sayur
    70 g

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 1269 kcal / 5304 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 97 g
Węglowodany 95 g
Błonnik 19 g
Tłuszcz nasycony 72 g
Sód 1045 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie