
Urządzenia i Akcesoria
Laksam (Mi Gulung khas Malaysia)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porsi
Składniki
Laksam
-
minyak sayur untuk mengoles
-
air panas500 g
-
tepung beras putih500 g
-
tepung terigu80 g
-
air1250 g
-
garam1 sdt
Kuah santan
-
air700 g
-
ikan kembung buang isi perut dan sisiknya1000 g
-
bawang merah50 g
-
siung bawang putih4
-
jahe segar10 g
-
terasi10 g
-
asam jawa rendam dalam 3 sdm air hangat lalu disaring3
-
santan300 g
-
gula (opcjonalnie) sesuai selera2 sdt
-
garam sesuai selera3 sdt
-
lada hitam bubuk½ sdt
-
kacang panjang iris tipis-tipis40 g
-
taoge50 g
-
kecombrang iris tipis-tipis1
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
975 kcal /
4080 kJ
Białko
63 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
125 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Sód
2768 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
50 min
25 min
20 min
1 godz. 35 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
35 min
35 min
20 min
30 min
25 min