Urządzenia i Akcesoria
Sos jabłkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
1000 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
65 g cukru
-
1 - 1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1.4 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
417 kJ /
99.7 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
26.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sól ziołowa
5 min
Sok pomidorowy
20 min
Mleczna pianka
3 godz. 10 min
Sałatka z nowalijek na parze
50 min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40 min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 min
Nektar owocowy
10 min
Sos owocowy coulis
10 min
Kisiel
10 min
Serek na słodko
5 min
Surówka z mieszanych warzyw
10 min
Sos warzywny do makaronu
40 min