Urządzenia i Akcesoria
Sos jabłkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
1000 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
65 g cukru
-
1 - 1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1.4 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
417 kJ /
99.7 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
26.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ganasz czekoladowy
20 min
Sos owocowy coulis
10 min
Sól ziołowa
5 min
Herbata mrożona
1 godz. 20 min
Flan karmelowy
3 godz.
Galaretki winogronowo-pomarańczowe
2 godz. 30 min
Oliwa waniliowa
10 min
Mus z owoców jagodowych
4 godz. 40 min
Nektar owocowy
10 min
Kisiel
10 min
Serek na słodko
5 min
Sos warzywny do makaronu
40 min