Apfelrotkohl

Apfelrotkohl

4.8 294 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen

Składniki

  • Äpfel (z. B. Boskop), in Stücken
    300 g
  • Rotkohl in Stücken
    750 g
  • Zwiebeln halbiert
    90 g
  • Schmalz
    60 g
    60 g Butter
  • Lorbeerblatt, getrocknet oder frisch
    1
  • Rotweinessig
    45 g
  • Zucker
    45 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Piment
    2 Prisen
  • Wasser
    230 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 ½ geh. TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Rotwein
    150 g
  • Wacholderbeeren
    3
  • rotes Johannisbeergelee
    75 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 235 kcal / 981 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...