Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelsalat Badische Art
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
8 Portionen
Składniki
-
Wasser1100 g
-
Kartoffeln klein, festkochend, ungeschält (z. B. Drillinge), siehe Tipp1600 g
-
Zwiebeln halbiert150 g
-
Petersilie abgezupft (siehe Tipp)4 Stängel
-
1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Essig (z. B. Kräuteressig)45 g
-
Öl40 g
-
Senf mittelscharf (z. B. Dijon-Senf)1 ½ TL
-
Salz1 ½ TL
-
Muskat2 Msp.
-
Pfeffer1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
621 mg
Białko
6 g
Kalorie
1164 kJ /
278 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ratatouille
40 min
Salatsauce für Blattsalate
10 min
Linsensalat
45 min
Joghurt-Dressing
5 min
Senf-Balsamico-Dressing
10 min
Tomatensauce
40 min
Kartoffelsalat
1 godz. 30 min
Schwäbischer Kartoffelsalat
3 godz.
Gedünstetes Gemüse
20 min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 godz.
Bayerischer Kartoffelsalat
15 min
Bayrischer Kartoffelsalat
10 min