Russischer Zupfkuchen

Russischer Zupfkuchen

4.8 62 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter in Stücken
    80 g
  • Zucker
    75 g
  • Mehl
    175 g
  • Kakao
    15 g
  • Backpulver
    ½ Pck.
  • Ei
    1
Füllung und Fertigstellung
  • Butter weich, in Stücken
    90 g
  • Zucker
    100 g
  • Eier
    2
  • Magerquark
    250 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    ½ TL
  • Vanillepuddingpulver
    ½ Pck.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 151.4 mg
Białko 6 g
Kalorie 1026 kJ / 245 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 27 g

Może spodoba Ci się również...