Urządzenia i Akcesoria
Russischer Zupfkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter in Stücken80 g
-
Zucker75 g
-
Mehl175 g
-
Kakao15 g
-
Backpulver½ Pck.
-
Ei1
Füllung und Fertigstellung
-
Butter weich, in Stücken90 g
-
Zucker100 g
-
Eier2
-
Magerquark250 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht½ TL
-
Vanillepuddingpulver½ Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
151.4 mg
Białko
6 g
Kalorie
1026 kJ /
245 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Donauwellen
2 godz. 30 min
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Himbeer-Nougat-Crunch-Torte
3 godz.
Schaumkusstorte
3 godz. 45 min
Rüblitorte
1 godz. 15 min
Himbeer-Quark-Streusel
7 godz. 20 min
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.
Rahmkuchen
9 godz. 25 min
Maulwurfkuchen
2 godz. 30 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Himbeer-Käsekuchen
8 godz.
Russischer Zupfkuchen vom Blech
1 godz. 30 min