![Himbeer-Quark-Streusel Himbeer-Quark-Streusel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/60CA1647-8BC9-41E3-8E76-5AE31BAA5BD5/Derivates/EED98404-C576-4223-8D03-C00F9DAE9AE4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 190 g Zucker
- 330 g Mehl
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
Füllung und Fertigstellung
- 3 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Speisestärke
- 220 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 750 g Quark
- 300 g Himbeeren, frisch oder TK, aufgetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2355 kJ / 563 kcal
- Białko
- 123 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Heidelbeertorte mit Streuseln
1h
Russischer Zupfkuchen
1h 30min
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1h 30min
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3 Std. 10 Min
Blondies
1h
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9h 30min
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Erdbeertorte
4h
Rotkäppchen-Kuchen
4h
Himbeer-Nougat-Crunch-Torte
3 Std.
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 Std. 20 Min
Kirschkuchen vom Blech
1 Std. 20 Min