Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 190 g Zucker
- 330 g Mehl
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
Füllung und Fertigstellung
- 3 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Speisestärke
- 220 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 750 g Quark
- 300 g Himbeeren, frisch oder TK, aufgetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2355 kJ / 563 kcal
- Białko
- 123 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Russischer Zupfkuchen
1j 30 menit
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3h 10min
Zimt-Torte
1j 30 menit
Heidelbeertorte mit Streuseln
1j
Aprikosen-Schmand-Tarte
1h 10 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 Std. 30 Min
Himbeer-Nougat-Crunch-Torte
3sa
Rotkäppchen-Kuchen
4 Std.
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2j 30 menit
Apfelrahmkuchen
1h 50min