Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
limone, solo la scorza (senza la parte bianca)
lub ½ stecca di vaniglia, i semini - 80 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 8962.1 kJ / 2526 kcal
- Białko
- 36.6 g
- Węglowodany
- 298.5 g
- Tłuszcz
- 133.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 80 g
- Sód
- 86 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Besciamella
15p
Pan di Spagna
1h
Pandoro TM6
15 godz. 15 min
Pasta frolla dolce
1óra 50p
Torta mimosa
1óra 5p
Pasta biscotto
1h
Crostata crema e amarene
1hod. 30min
Crema pasticcera alla vaniglia
15p
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min
Zeppole di San Giuseppe
1óra 50p
Crema pasticcera al cucchiaio
15p
Besciamella (TM6)
15p