Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mohnknöpfli
- 260 g Wasser und Wasser zum Kochen der Knöpfli
- ½ TL Salz und Salz zum Kochen der Knöpfli
- 350 g Mehl
- 40 g Mohn
- 60 g Zucker
- 3 Eier
Beerengrütze
- 100 g Wasser
- 20 g Speisestärke
- 600 g Beeren, gemischt, TK, aufgetaut
- 100 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2736 kJ / 654 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießschnitten mit Mohnzucker
2 Std.
Reisauflauf mit Äpfeln
1 Std. 45 Min
Grießauflauf
1 Std. 30 Min
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2 Std.
Germknödel
1 Std.
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min
Gebackene Holunderblüten
1 Std. 30 Min
Quarkklöße im Melonensud
1 Std.
Birne-Helene-Germknödel
2 Std.
Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout
1 Std.
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 Min
Germknödel mit Mohnfüllung
1 Std. 30 Min