Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g feijão-verde bonge
- 200 g milho branco canjica
- 100 g milho amarelo seco
- Água q.b. p/ demolhar
- 4 dentes de alho
- 2 folha de louro
- 400 g toucinho cortado em pedaços
- 300 g entrecosto cortado em pedaços
- 100 g vinho branco
- 4 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 2200 g água
- 35 g azeite
- 200 g chouriço de carne
- 300 g couve-portuguesa cortada em juliana
- 350 g batata-doce cortada em cubos pequenos
- 250 g abóbora cortada em cubos pequenos
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 1 malagueta vermelha cortada em rodelas
- 200 g tomate em pedaços
- 300 g feijoca cozida escorrida
- Jindungo q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2640.5 kJ / 631.1 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1272.4 mg
Alternatywne przepisy
Salada de batata-doce, lentilhas e freekeh (Dani Valent)
1 Std. 30 Min
Massa de pimenta dos Açores
5 Min
Caril de frango à moçambicana
35 Min
Frango com quiabo
50 Min
Calulu de peixe
40 Min
Rolo de alcachofra e frutos secos
55min
Salada de beterraba, batata e ovo mole
40 Min
Açorda de poejos
40 Min
Feijão de óleo de palma
20 Min
Pastel de vento
3 Std.
Muamba de ginguba com galinha e funje de milho
1 Std. 10 Min
Muamba de galinha com funje
50 Min