Risotto de Champiñones

Risotto de Champiñones

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
3 raciones

Składniki

  • 20 g de queso parmesano cortado en trozos de 3 cm.
  • 10 g de aceite de oliva
  • 10 g de mantequilla y un poco más para servir
  • 30 g de cebolla blanca, en trozos
  • 6 g de callampas secas previamente hidratadas
  • 160 g de arroz Arborio
  • 30 g de vino blanco seco
  • 430 g de agua
  • 1 cucharada de concentrado de caldo de verduras casero
    1 pastilla de caldo de verduras (para 0,5 l.)
  • ½ cucharadita de sal
  • 100 g de champiñones laminados

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 490.1 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 1242.7 kJ / 297 kcal
Tłuszcz 8.2 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 46.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...