Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de zanahoria, en rodajas (2 cm)
- 3 dientes de ajo
- 100 g de cebolla, en cuartos
- 1 trozo de raíz de jengibre fresca
- 1 cucharadita de cúrcuma molida
- 50 g de aceite de oliva
- 600 g de calabaza sin cáscara ni semillas, en trozos (3-4 cm)
-
500
g de caldo de verduras
lub 500 g de agua y una cucharada de caldo concentrado de verduras - 1 manzana, en cuartos
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de canela molida
- 1 pellizco de pimienta molida
- 100 g de leche de almendras
- 1 cucharadita de semillas de calabaza tostadas con sal, para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 650 kJ / 155 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas al estilo Argentino
50min
Quiche de zapallito italiano
1h 10min
Goulash
1h
Sopa de apio y zapallito
35 Min
Ñoquis de zanahoria con crema de zapallito italiano
1h 45min
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50min
Salsa de tomate estilo italiano
35 Min
Crema de zapallito italiano
50min
Cebolla caramelizada
45min
Budín de naranja
1h
Coleslaw con aderezo de mostaza y miel
15min
Risotto con hongos a la cerveza
40min