Girelle al burro di arachidi e mirtilli

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
9 porzioni

Składniki

Impasto
  • 160 g di latte
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 40 g di zucchero
  • 270 g di farina
  • 50 g di burro morbido a pezzi
Formatura e cottura
  • 80 g di burro di arachidi
  • 50 g di mirtilli
  • 50 g di caramelle al caramello (Caramello morbido), a cubetti
Glassa al limone
  • 100 g di zucchero
  • scorza di limone da 1/2 limone, biologico, con buccia sottile
  • 20 g di succo di limone
  • 30 g di mirtilli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 42 mg
Białko 7 g
Kalorie 1334 kJ / 319 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie