Dyniowe cynamonki

Dyniowe cynamonki

4.8 110 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
12 sztuk

Składniki

  • 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 50 g orzechów pekan
  • 370 g purée z dyni (patrz wskazówka)
  • 120 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, , plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 130 g cukru
  • 75 g mleka
  • 2 jajka, rozmiar L
  • 640 g mąki pszennej tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 15 g świeżych drożdży pokruszonych
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 2 ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 120 g serka śmietankowego kremowego, podzielonego na kawałki
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 162.4 mg
Białko 8.1 g
Kalorie 1789.8 kJ / 427.8 kcal
Tłuszcz 15.1 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 65.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...