Gaufres de Bruxelles

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 portions

Składniki

  • 3 blancs d'œufs
  • 2 pincée de sel fin
  • 130 g de beurre en dés
  • 375 g de lait
  • 20 g de levure fraîche émietté ou dissous dans un peu d'eau
  • 1 c. à soupe de sucre vanillé
  • 375 g de farine de blé
  • 3 jaunes d'œufs
  • 375 g de limonade blanche gazéifiée ou eau gazeuse
  • du beurre pour graisser
  • du sucre glace (opcjonalnie) pour servir
  • crème liquide 35% m.g. (opcjonalnie) pour servir
  • mélange de fruits frais (opcjonalnie) pour servir

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 42.6 mg
Białko 8 g
Kalorie 1266.2 kJ / 302.6 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...