![Mango-Himbeer-Konfitüre Mango-Himbeer-Konfitüre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BD190C69-EF3A-4152-B16A-7F71EC3EA7A9/Derivates/1E55035C-76D7-4D63-9CBF-E227227B11B6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Streifen Limettenschale, Bio (à 3 x 1 cm)
- 600 g Mango, TK, in Stücken, gefroren
- 400 g Himbeeren, TK
- 50 g Limettensaft
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (siehe Tipp)
- 500 g Gelierzucker 2:1
- Wartości odżywcze
- na 10 g
- Kalorie
- 91 kJ / 21 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Konfitüre
30min
Erdbeer-Rhabarber-Konfitüre mit Basilikum
2 godz. 20 min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1 godz. 40 min
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25 menit
Himbeer-Rosmarin-Konfitüre
30min
Heidelbeerkonfitüre mit weißer Schokolade
30min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 menit
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30min
Erdbeer-Mango-Konfitüre
30min
Himbeer-Rosen-Konfitüre
30min
Beeren-Mix-Konfitüre
1j
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20min