Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolas
- 120 g leite gordo
- ½ limão, só o sumo
- 3 claras de ovo
- 200 g açúcar
- 120 g manteiga
- 3 gemas de ovo
- 180 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Corante alimentar em gel q.b. p/ decorar
Bolo
- 250 g leite gordo
- 1 limão, só o sumo
- 5 claras de ovo
- 400 g açúcar
- 250 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 5 gemas de ovo
- 350 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
Cobertura
- 400 g açúcar
- 125 g manteiga
- 250 g queijo mascarpone
- Drageias de chocolate coloridas q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2541 kJ / 608 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 120 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo base
1j 50 menit
Victoria cake
40min
Glacê
5min
Bolo fresco de morango
3h
Bolo com cobertura de leite condensado e morango
2j 30 menit
Bolo com cobertura de chocolate
1h 15min
Brigadeirão
1u. 45min
Bolo base
1j 50 menit
Bolo fresco de morango
3h
Bolo de aniversário
1h
Bolo de anos Baleia
6 godz.
Chocolate fantasia
2j 10 menit