Wrap Tikka Masala

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 500 g di filetti di petto di pollo, senza pelle a pezzi (3 cm)
  • 240 g di ceci, cotti sgocciolati
  • 2 cucchiai di paprica
  • 1 cucchiaino di garam masala
  • 20 g di succo di limone spremuto fresco
  • 1 cucchiaino di aglio in polvere
  • 1 cucchiaino di zenzero, secco, macinato
  • 4 cucchiai di foglie di coriandolo, fresche e un altro po' per guarnire
  • 140 g di yogurt naturale
  • ½ cucchiaino di sale
  • 4 tortillas di farina di frumento (Ø 22 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 732.7 mg
Białko 34.1 g
Kalorie 1405.3 kJ / 335.9 kcal
Tłuszcz 8.7 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 29.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...