Wrap caraibici

4.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 cucchiaio di origano, secco
  • 1 cucchiaino di semi di coriandolo
  • 2 spicchi di aglio
  • 100 g di cipolle tagliate in quarti
  • 15 g di radice di zenzero fresco
  • 1 cucchiaino di timo secco
  • 150 g di pomodori
  • ½ cucchiaino di paprica
  • 1 - 2 di peperoncino piccante fresco a piacere
  • 30 g di olio di oliva
  • 30 g di salsa di soia
  • 15 g di succo di limone
  • 400 g di acqua
  • 350 g di filetti di petto di pollo, senza pelle
  • 4 tortillas di farina di frumento (Ø 22 cm)
  • lattuga verde, tipo iceberg tagliata a fette sottili per guarnire
  • 1 mango maturo tagliato a cubetti (1 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 825.7 mg
Białko 26.2 g
Kalorie 1697.8 kJ / 405.8 kcal
Tłuszcz 14.2 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 44.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...