Crostata alle mandorle

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 porzioni

Składniki

Impasto
  • 125 g di zucchero grezzo di canna
    125 g di zucchero
  • ½ limone solo la scorza rimossa con un pelapatate
  • 1 uovo
  • 100 g di burro a pezzi
  • 250 g di farina
  • 1000 g di acqua
  • 20 g di aceto
Farcitura
  • 100 g di zucchero
  • 50 g di panna intera
  • 1 cucchiaino succo di limone
  • 75 g di burro freddo
  • 200 g di mandorle affettate a lamelle
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaio di aceto
  • gelato alla vaniglia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 15.4 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 1165.6 kJ / 278.6 kcal
Tłuszcz 16.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 28.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...