Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza
- di farina + q.b.
- 100 g di burro a pezzi + q.b.
- 250 g di zucchero
- 300 g di farina + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 3 uova
- 50 g di latte
- 300 g di ricotta
- 50 g di uvetta sultanina (opcjonalnie)
- ½ bustina lievito alimentare (2 cucchiaini rasi)
- 40 g di mandorle affettate a lamelle, tostate (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2042 kJ / 488 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 74.4 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Torta di carote argoviese
2 godz.
Torta soffice al cioccolato e pere
1u. 10min
Torta allo yogurt
1 godz. 40 min
Torta di mele americana
1 godz. 20 min
Tri-tip di manzo con pannocchie e coste
Brak ocen
Torta di mele
1 godz.
Torta di mele
1 godz. 30 min
Torta della nonna
4 godz.
Cantucci
1h 50min
Tiramisù
5 Std. 40 Min
Cake al limone
1 Std. 5 Min
Purea di patate
45 min