Urządzenia i Akcesoria
Torta di ricotta
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni
Składniki
-
½ limone preferibilmente biologico, la scorza
-
di farina + q.b.
-
100 g di burro a pezzi + q.b.
-
250 g di zucchero
-
300 g di farina + q.b.
-
1 pizzico di sale
-
3 uova
-
50 g di latte
-
300 g di ricotta
-
50 g di uvetta sultanina (opcjonalnie)
-
½ bustina lievito alimentare (2 cucchiaini rasi)
-
40 g di mandorle affettate a lamelle (opcjonalnie) tostate
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
11.2 g
Kalorie
2042 kJ /
488 kcal
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
74.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Plumcake all'arancia
1 godz.
Torta di mele
1 godz.
Torta frangipane
1 godz. 25 min
Torta di mele
1 godz. 30 min
Torta ai frutti rossi
1 godz. 15 min
Ciambellone veloce allo yogurt
40 min
Torta soffice al cioccolato e pere
1 godz. 10 min
Muffin con carote e noci
45 min
Torta soffice al cioccolato e caffè
1 godz. 20 min
Torta soffice al cioccolato
1 godz. 30 min
Torta allo yogurt
1 godz. 40 min
Biscotti al vin brûlé
2 godz. 40 min