Torta di ricotta
TM31 TM5

Torta di ricotta

4.4 (23 oceny)

Składniki

  • ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza
  • di farina + q.b.
  • 100 g di burro a pezzi + q.b.
  • 250 g di zucchero
  • 300 g di farina + q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 3 uova
  • 50 g di latte
  • 300 g di ricotta
  • 50 g di uvetta sultanina (opcjonalnie)
  • ½ bustina lievito alimentare (2 cucchiaini rasi)
  • 40 g di mandorle affettate a lamelle, tostate (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2042 kJ / 488 kcal
Białko
11.2 g
Węglowodany
74.4 g
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy